Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J77a76n 87K35o55l21i69á21š

9. 1. 2014 22:35

Dobrý. Jenom - překladem slova brainstorming rozhodně není vymývání mozku!To jste si asi spletla se slovem brainwashing, ne?

1 0
možnosti
LN

..to je jedno....jak říkala můj babiček....exkrement nebo fík....hlavně když to křupne....(babiček neříkala exkrement)

0 0
možnosti
JN

Jednoznačně karmaR^. Rovněž nesnáším, když se cizí (a nemusí být jen anglická) slova používají i tam, kde to není nutné. Neřekl bych, že si to žádá doba. Spíš si to žádají idioti, kteří chtějí ukázat, že jsou "COOL" a "IN" neboli že jsou "KULINÁŘI")) jak jsem kdesi četl. Tak jako mě za komunismu vadila ruština, tak začínám být stejným způsobem alergický na angličtinu. Mám jí doslova plné zuby.

A když jsme u té češtiny, nezmínila jste třeba některé ženy české snobské smetánky, které si nepřechylují příjmení, aby se o nich kvůli tomu psalo a byli "COOL". To považuji skoro už za patologickou tupost.

Fascinující je rovněž snaha spousty lidí být spisovný za každou cenu, která ústí v používání absolutně nesmyslných spojení jako je "by jsme" a "by jste".

Važme si svého původu a odhoďme strach nemluvit anglicky. Jen tupec nepoužívá vlastní jazyk tam, kde může. Mluvme česky a mluvme česky správně.

5 0
možnosti
LN

dobrá ..nahraďte slova "snob" a "patologické" echtovními českými evivalenty...

1 2
možnosti
JH

J17a61n 85H75l18e47d95í38k

9. 1. 2014 22:28

opravdu chápu vaše vlastenectví, sám miluji písně moravského Slovácka, ale Česko má v reálu cca maximálně 8 milionů lidí,- tedy rodem Čechů, a počet se rychle zmenšuje, takže lpění na češtině jde mimo hlavní trend, ke škodě našich občanů, kteří nedokážou blafnout ve světovém jazyku. A tím jsou z nich a priori outside--ři, nepoužitelní.

1 0
možnosti
MV

Ode me karma.

Paradoxem je, ze vetsinou ti co pouzivaji slova jako "ček", "sín", "badžet" atd., nejen ze neumi anglicky a vubec neznaji vyznam techto slov, ale oni neumi ani poradne cesky ;-D

7 0
možnosti
LN

...jazyk se vyvíjí...tomu puristé zabránit nemohou....a bránit se je donkichotské....jinka vzpomeňme některých poněkud poblblých pokusů odněmčit češtinu v době národního obrození....sestromuž.....čistonosopléna..........nebo....šoustník....(otázka mimo soutěž...víte čemu se mělo říkat "šoustník" ?)

5 1
možnosti
PP

Se spoustou slov, které autorka uvedla, má ale pravdu.

7 0
možnosti
RP

Ta anglicky vysílaná reklama s titulky, nebyla to náhodou ta reklama na finskou vodku, kde se mluví finsky? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2416x
Šťasná žena v nejlepším věku :-)

Seznam rubrik