Renáta Čechová

Výsledek politického myšlení : všechno vím, všechno znám, všude jsem byl, všude můžu...

20. 11. 2015 17:42:12
Tolik slovních konfliktů jsem snad nikdy neslyšela a nečetla. Tolik vyhrožování, že si někdo někoho vyškrtne z přátel na FB jen proto, že má na imigraci jiný názor. Tolik zbytečných hádek u piva.

A to vše jen proto ( pominu-li fakt, že se dva tři neshodnou ), že někdo někde zavelel, lidé se zvedli a zblblí šli kamsi, kde jim údajně pšenka pokvete.

Není to záchrana holého života před válkou. Pokud mi budou svištět kulky nad hlavou, nebudu už moci poslouchat ten rachot ze zbraní, nebudu se už moci dívat na to, jak trpí moje děti, uteču do nejbližší možné země. To je záchrana holého života. Nepotáhnu se přes "půlku světa" kamsi s nataženou rukou... Ovšem! Někdo ale TAM přišel na to, že TADY se rozdává! Proč by nešli? Proč by to nezkusili? Válet se doma zadarmo je nanic... Válet se jinde za peníze, to je přeci lepší! A všechny státy tohle neposkytují! To jen ta naše Evropa je taková hodná a štědrá... Jak na co. Jak na koho. Vůbec mi nevadí pomoci těm, kteří jsou opravdu postižení válkou. A vůbec mi nevadí, když lékaři operují dítě z postižené oblasti. Prostě je to pomoc člověku.
Když kdysi ve vlnách emigrovali naši občané, také potřebovali pomoc... A neutíkali před kulkami. Ovšem nebyli to vyžírky a rozhodně nechtěli sedět za pecí a nečekali s nataženou rukou. A také je nikdo neubytoval v hotelu. A vydrželi to. Nechápu, jak je teď slyšet, jak ti chudáci bydlí v nelidských podmínkách? Nelidských??? Myslím konkretně v našem státě, jak náš stát uprchlíky špatně ubytoval. Mají střechu nad hlavou? Mají se čím přikrýt? Mají děti klid ke spánku? Mohou být tedy matky i otcové klidní? Mají k dispozici toalety? Střílí jim někdo nad hlavou? O to snad jde především, ne? A přesto se někteří neumí chovat a odmění se tak, jak se odmění... Takže ne, nejsem proto, aby se naše země nafoukla a najednou uměle rozrostla.
Neříkám, že všichni jsou převlečení teroristi. To by bylo moc jednoduché a moc nápadné. A také si nijak zvláště nemyslím, že tato migrační vlna má co dočinění s útoky, které nyní proběhly. Že touto vlnou někteří přišli, je jen důkaz toho, jak jsou ti parchanti prohnaní, jak využijí všeho, aby se dostali přesně tam, kam potřebují. A kamuflovali sebe, situaci, dění. Mají mozky, které pracují na plné obrátky a baví je to! Jsou posedlí a je to jejich koníček, jejich mantra, jejich život! Proto to nikdy neskončí. Vidí v tom svůj smysl, svoje poslání. "Západ" jim něco bere a oni si to za jakoukoli cenu chtějí vzít zpět. Když totiž cokoli děláte s plným přesvědčením, že to je to pravé a správné, nic vás nezastaví. Co na tom, že to jejich je z opačného pólu prospěšnosti... A umírají nevinní. Msta je v jejich očích na prvním místě, a očistná! A tak, když se kdysi dávno v minulosti do jejich světa začala míchat USA a pak se přidávali další, nemohlo to jinak dopadnout... Je to jejich svět. A jen se sklízí to, co se zaselo! Jsou nebezpeční a šílení, protože si své pomsty vyřizují lstivě a jsou tak nejvíce spokojení. Neumějí bojovat čestně. I když, co to je, čestná válka... Vždy pouštíme do boje naše milované syny, otce, bratry, přátele s obavou, že je vidíme naposledy. Jenže ve válce je vždy aspoň ohraničeno území, kde se bojuje, ví se, že se bojuje, čím se bojuje. A teď se stává, že jen tak, cestou z dovolené v letadle, cestou do práce v metru, na kávě s kamarádkou v kavárně, na koncertě...je najednou válka. Nekontrolovatelná válka. A jednostranná. Válka, kde poražení jsou předem jasní! A má někdo myšlenku či pocit, že nebýt nabourání se kdysi do života TAM, mstili by se TADY? Teď už se to sype jako korálky z roztrženého náhrdelníku. Jeden útok střídá druhý, jedna odplata střídá druhou. Hrůzné situace, hrůzná doba, a co teprve přijde...
Není nutné, aby se v ulicích Evropy proháněly tanky, aby v ulicích chodili vojáci v uniformách, aby nebylo co jíst, aby byl zákaz vycházení, aby..aby... Ne, nic z toho není nutné pro to, abychom viděli, že skrytá válka se našla sama. Je zákeřná a podlá tak, že více ani být nemůže. Nelze se jí postavit čelem, a tak s ní nelze ani čestně bojovat. Ti, kteří v ní padli, a bohužel ještě padnou, jsou hrdinové, na nichž se podepsaly všechny vlády, které myslely v prvé řadě na sebe a až potom na své obyvatele. Vlády, které viděly jen moc a úspěch a peníze. Vlády, které když šlo do tuhého ukázaly, že toho moc neumějí... Kdyby totiž uměly a kdyby chtěly!!! a kdyby jim záleželo na všech jejich hrdinech, přemýšlely by už léta jinak.

S úctou a pokorou všem, kteří museli zemřít, aby někdo otevřel oči...

Autor: Renáta Čechová | karma: 19.79 | přečteno: 532 ×
Poslední články autora