Kouřit nebo nekouřit v restauracích a nový Bond

Kouřit nebo nekouřit v restauracích a hospodách a barech? Včera večer jsme šli s manželem po premiéře bondovky Spectre na jedno...

Vybral perfektní podzemní hospodu. Hospoda to je s atmosférou, vše ve dřevě, klenuté stropy, stará pec, osvětlení uchyceno na starých  keramických pojistkách. Objednali jsme si, povídali a já jsem si uvědomila, že vůbec necítím ten normálně všudypřítomný kouřový smrad. Rozhlížela jsem se kolem sebe a zjistila, že na žádném stole nebyl popelník. A zjistila jsem, že restaurace je nekuřácká. Kuřáci si mohou vyběhnout pár schodů do průjezdu, kde mají útulný pult ke své nezbytné neřesti...
Byla jsem spokojená. Po příchodu domů jsem nemusela všechno hodit do pračky, nemusela jsem si vymydlit vlasy a sedělo se fakt dobře. Já vím, že kuřáci namítnou, že je to jejich omezování svobody... Ovšem to stejné mohou říci nekuřáci... Já bych to tedy tak nedramatizovala. I když jsem nikdy cigarety nekouřila, na svobodě jsem se omezovaná v zakouřeném prostředí necítila, to ne. Ale fakt je, že je příjemné jít si sednout někam, kde ten dým není...

A Spectre doporučuji. Sam Mendes nezklamal a ve filmu není nudné místo...

Autor: Renáta Čechová | sobota 7.11.2015 10:37 | karma článku: 7,97 | přečteno: 572x
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2416x
Šťasná žena v nejlepším věku :-)

Seznam rubrik